Κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να συνεχιστεί ο διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών. Παράλληλα, επιθυμεί τον έλεγχο των βιβλίων πριν την έκδοσή τους.

Σϋμφωνα με το enikos.gr ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένος σχετικά με το αποτέλεσμα των συζητήσεων της κοινής επιτροπής του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μάθημα και τα βιβλία των Θρησκευτικών.

Ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε ιδιαίτερα το εντατικό έργο της τριμελούς επιτροπής οι οποίοι έφεραν τα εξής στοιχεία:

«1. Η συζήτησις άρχισε από μηδενική βάση. Τι άλλο συμβαίνει μετά την ‘’κατάργηση’’ των Φ.Ε.Κ. Β 2906 και Β 2920 της 13ης Σεπτεμβρίου 2016 του τ. Υπουργού κ. Φίλη και ισχύ των Φ.Ε.Κ. Β 2104 και Β 2105 της 19ης Ιουνίου 2017 του νυν Υπουργού κ. Γαβρόγλου.

2. Ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος.

3. Έγιναν δεκτές παρεμβάσεις, διορθώσεις, προσθήκες, αφαιρέσεις, προτάσεις της Επιτροπής της Εκκλησίας εις το υλικό διδασκαλίας.

4. Το υλικό μαθητείας που θα αποτελέσει τα βιβλία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το σχολικό έτος 2018-2019 πριν τυπωθεί, θα τεθεί εις την διάθεσιν της Εκκλησίας για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση».

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε για τα αποτελεσμάτα του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου.