Ποινικές διώξεις για κακουργηματική απιστία παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, για χρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους έργο, που αφορούσε την ανάπλαση της οδού Επτανήσου, του Καποδιστριακού Δήμου Ευόσμου (νυν Κορδελιού-Ευόσμου), το οποίο φαίνεται ότι παραδόθηκε με σοβαρές ατέλειες, με συνέπεια να ζητηθούν πίσω τα χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία.

Το έργο υλοποιήθηκε το διάστημα 2005-06, αλλά μετά την περάτωση των εργασιών η διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας φέρεται να διαπίστωσε παρατυπίες στην εκτέλεση των εργασιών και γι' αυτό προτάθηκε η απένταξη του έργου και η επιστροφή του συνόλου της χρηματοδότησης.

Με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις το ποσό της επιστροφής φαίνεται να προσεγγίζει τις 850.000 ευρώ. Μάλιστα, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έλαβε, στις αρχές του περυσινού έτους, την απόφαση για επιστροφή των χρημάτων.

Η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, που μελετώντας το ιστορικό της, παρήγγειλε την άσκηση διώξεων για απιστία στην υπηρεσία και άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή. Στο "κάδρο" του εισαγγελέα βρίσκονται δημοτικοί σύμβουλοι εκείνης της περιόδου, που συμμετείχαν στην Επιτροπή Παραλαβής (του έργου) του άλλοτε Δήμου Ευόσμου, όπως επίσης -τότε- υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του ίδιου Δήμου. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα κληθούν να λογοδοτήσουν σε ειδικό ανακριτή που θα διενεργήσει κύρια ανάκριση για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ