Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων των δημών εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας και παναττική στάσης εργασίας την Πέμπτη.

Η ΑΔΕΔΗ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή αφορά όλους τους συμβασιούχους σε όλο το Δημόσιο και ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις. Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι είναι στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση για:

Συρρίκνωση του Δημοσίου και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Ραγδαία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου.
Μετακύλιση του κόστους στους εργαζόμενους και στον λαό.
Ανακύκλωση της ανεργίας και ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, μια διεκδίκηση που ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και ανεργίας».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη προκηρύξει νέα Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στους ΟΤΑ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας όλων των υπηρεσιών.