Νέα έκκληση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει γρήγορα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων στους δήμους, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης λύσης, η οποία θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει στην τάχιστη έναρξη της αποκομιδής των απορριμμάτων.

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει γρήγορα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με τις υποσχέσεις της για μονιμοποίηση των συμβασιούχων», τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι «οι υποσχέσεις αυτές είναι που έσπειραν ανέμους και σήμερα οι τοπικές κοινωνίες θερίζουν θύελλες ζώντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες».

Παράληλα, κατήγγειλε ότι «με τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίζονται το θέμα συμβάλλουν, ηθελημένα ή μη, στην είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους». «Εμείς θα αντισταθούμε σε τέτοιες πρακτικές» σχολίασε.

Ο κ. Πατούλης επανέλαβε ότι «για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν ευθύνονται ούτε οι δήμαρχοι, ούτε οι εργαζόμενοι στους δήμους, αλλά εκείνοι που υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια».