Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των συμβασιούχων και να απαλαγούν οι πόλεις από τους τόνους σκουπιδιών ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.

«Ελπίζουμε να έχουν διδαχθεί οι συντάκτες της ρύθμισης από τα λάθη των προηγούμενων και να μην οδηγηθούμε σε νέο φιάσκο», σημειώνει ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας πως «μέχρι να δούμε το περιεχόμενο της ρύθμισης, είμαστε επιφυλακτικοί».

Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε πως η ΚΕΔΕ είναι «καταρχήν σύμφωνη» με τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Όσον αφορά την εμπλοκή ιδιωτών, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός «που άνοιξε την κερκόπορτα της εισβολής ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων», «βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο επίμαχο νομοσχέδιο».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η ΚΕΔΕ θα συμβάλλει με υπεύθυνο τρόπο στην επίλυση του προβλήματος και επανέλαβε ότι «η απαράδεκτη εικόνα των πόλεων έχει το ονοματεπώνυμο Παναγιώτης Σκουρλέτης».