Να μαζέψουν σκουπίδια από ορισμένες γειτονιές στην περιοχή της Τούμπας αποφάσισαν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις περιοχές αυτές.

«Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας και όχι απέναντί μας. Αύριο θα κάνουμε αποκομιδή σε γειτονιές προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση», τόνισε στο thestival.gr, η πρόεδρος εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις στα αμαξοστάσια του νομού Θεσσαλονίκης μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου, όποτε και θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στην Αθήνα. Ωστόσο, ομάδες περιφρούρησης θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια του νομού έτσι ώστε να επιτηρούν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι θα έχουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρρά.

Τέλος, αναφορικά με την πρόθεση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να απευθυνθεί σε ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών η κα Χοροζίδου σημείωσε ότι «αυτό δεν πρόκειται να γίνει» τονίζοντας παράλληλα πως «ακούγεται απειλητικά να παρέμβει εισαγγελέας».