Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του δραματική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στα πεζοδρόμια, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

"Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα, ενεργοποιώντας τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς ώστε να μαζευτούν άμεσα όλα τα σκουπίδια", τονίζει στην ανακοίνωση του ο Ε.Σ.Θ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στα πεζοδρόμια.

Το πρόβλημα είναι ήδη έντονο και αν συνεχιστεί, δεδομένου ότι προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας, κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Η κατάσταση στην αγορά και στις γειτονιές είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει,πριν έρθουν τα χειρότερα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα, ενεργοποιώντας τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς ώστε να μαζευτούν άμεσα όλα τα σκουπίδια.

Εν μέσω τουριστικής και καλοκαιρινής περιόδου είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε στο έλεος καταλήψεων που επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό τον τουρισμό μας, και το σύνολο πολιτών και επιχειρηματιών της χώρας μας".