Θετική χαρακτήρισε την καταγγελία φοιτητών αναφορικά με τα προβλήματα εγκληματικότητας στο πανεπιστήμιο και κυρίως στην Πολυτεχνική Σχολή η Σύγκλητος του ΑΠΘ.

Σε σημερινή της συνεδρίαση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σύγκλήτος συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα, που ανέκυψε εκ νέου με την καταγγελία των 471 φοιτητών, και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τα όσα αναφέρουν οι φοιτητές για το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, θεωρώντας ότι συμβάλλει στην ανάδειξη του προβλήματος και στην ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας.

Ωστόσο, διαφοροποιήθηκε, σε κάποια σημεία της επιστολής, κυρίως σε ό,τι αφορά την γενίκευση του προβλήματος σε όλο το πανεπιστημιακό campus. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη, αρμόδιο σε θέματα Έρευνας και Συντονισμού, Θεόδωρο Λαόπουλο, δεν αμφισβητείται η ύπαρξη του προβλήματος διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο, αυτό δεν αφορά όλο το πανεπιστήμιο, αλλά κυρίως το Πολυτεχνείο. Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν και όσον αφορά προβλήματα πορνείας (όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι φοιτητές), καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για τέτοια περιστατικά.