Βολές κατά του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου εξαπολύει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, με αφορμή την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως την περιγράφουν οι 471 φοιτητές του ιδρύματος.

Η Νεολαία καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά και τις πρυτανικές αρχές να δραστηριοποιηθούν κατά της εγκληματικότητας, εντός του Πανεπιστημίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, κλοπές και ξυλοδαρμοί μέσα στους χώρους του ΑΠΘ. Η επιστολή των 471 φοιτητών αλλά και το τελευταίο κρούσμα από υπερβολική δόση ναρκωτικών (η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής) αποδεικνύει ότι το εμπόριο ναρκωτικών μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου αλλά και γύρω από αυτό καλά κρατεί, παρά τις «προσπάθειες» της Αστυνομίας για την πάταξή του.

Χρειάζεται βούληση και δράση, κάτι που μάλλον δεν βολεύει πολλούς... Γι’ αυτό λοιπόν προτείνουμε:

• Οι Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δραστηριοποιηθούν κατά της εγκληματικότητας στους χώρους του ΑΠΘ και κατά της χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών.
• Μεταφορά του Κέντρου Χορήγησης Υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ από το ΑΧΕΠΑ σε άλλο σημείο.
• Ανοιχτό και Ζωντανό Πανεπιστήμιο όλες τις ώρες.

Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο, ο κ. Γαβρόγλου να μην μεταθέτει και επιρρίπτει τις ευθύνες, που του αναλογούν ως Υπουργός Παιδείας, στο φοιτητικό κίνημα. Καλούμε τη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δώσει λύση.

Είναι ανάγκη η πανεπιστημιακή κοινότητα, κάθε νέα και νέος να προστατέψουν το Πανεπιστήμιο και να το μετατρέψουν σε ένα ζωντανό χώρο για τους νέους της πόλης.

Το άσυλο είναι η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους».