Το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο διέταξε την προσαγωγή της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα και μίας φίλης της στον Εισαγγελέα με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι της κυρίας Νικολοπούλου, φωνάζοντας στους αστυνομικούς που είχαν κυκλώσει την σύζυγο του κ. Στουρνάρα ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου.

Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στους συνηγόρους της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, oι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν ότι η εντολέας τους πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα. Πάνω στον απόλυτο πανικό οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κ. Νικολοπούλου έφυγε ενώ παρέμεινε η φίλη της η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον Εισαγγελέα.

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για την κ. Νικολοπούλου και την φίλη της ελήφθη καθώς νωρίτερα την διάρκεια κατάθεσης της στο δικαστήριο φίλη της που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα φέρεται να κατέγραφε την διαδικασία με το κινητό τηλέφωνο της μηνύτριας.

Πλέον το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα ο οποίος θα αποφανθεί για την περαιτέρω διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αν δηλαδή η δικογραφία που σχηματίστηκε θα κριθεί από το Αυτόφωρο ή αν θα προηγηθεί έρευνα ώστε να διαπιστωθεί τι καταγράφηκε στο κινητό και αν το υλικό αποτελεί βίντεο ή μόνο φωνοληψία.