Οριακή είναι πλέον η κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας, καθώς οι εργαζόμενοι απέχουν των καθηκόντων τους εδώ και μερικές εβδομάδες, φέρνοντας στις μνήμες τις μέρες του καλοκαιριού του 2015 στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Μέχρι αυτή την στιγμή 43 μετανάστες και πρόσφυγες που περισυνελέγησαν ανοιχτά της Μυτιλήνης σήμερα το πρωί, κρατούνται εν μέσω τουριστικών σκαφών και Τούρκων τουριστών που φτάνουν από το Αϊβαλί, στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, ενώ άλλοι 55 που περισυνελέγησαν χθες το βράδυ στη βόρεια Λέσβο, φιλοξενούνται σε μεγάλη σκηνή υποδοχής στην Σκάλα Συκαμνιάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκρίθηκε σαν προσωρινή λύση να μεταφερθούν στην Συκαμνιά και οι 43 της Μυτιλήνης και εκεί να κρατηθούν ως αύριο το πρωί οπότε θα υπάρξει προσπάθεια να εκκενωθούν σκηνές στην Μόρια ώστε στη συνέχεια να μετακινηθούν όλοι εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια είναι πολύ κακή μετά τη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων σε αυτή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία της καταγραφής η οποία απασχολούσε περισσότερα από 200 άτομα, πλέον γίνεται με μόλις 20, στους οποίους δεν καταβάλλονται υπερωριακά επιδόματα και αμοιβές Σαββατοκύριακου.