Ούτε η παρουσία ανήλικων μαθητών που έκαναν διάλειμμα στο προαύλιο του Γυμνασίου στις Μοίρες του Ηρακλείου, στάθηκε ικανή να αποτρέψει έναν απάνθρωπο ηλικιωμένο από την απόφασή του να θανατώσει έναν αδέσποτο σκύλο πυροβολώντας τον εν ψυχρώ έξω από το σχολικό κτίριο!

Το άτυχο ζώο, σύμφωνα με το protothema.gr, σωριάστηκε νεκρό και ο 78χρονος δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί από την περιοχή. Ωστόσο, με τις περιγραφές που έδωσαν οι μαθητές, οι οποίοι τον είδαν να πυροβολεί το σκυλί, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι σκότωσε το τετράποδο και δήλωσε ότι είναι... φιλόζωος, ωστόσο οι ανήλικοι αυτόπτες μάρτυρες τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα.

Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου άσκησε δίωξη για θανάτωση ζώου στον 78χρονο, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.200 ευρώ, ενώ θα του επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο που σύμφωνα με το νόμο φτάνει τα 30.000 ευρώ.