Ένας άστεγος είχε κάνει σπίτι του εδώ και καιρό ένα παγκάκι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της οδού Ζεύξιδος, από την πλευρά που συναντά την Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών και περιοίκων, ο εν λόγω άνδρας ήταν ήσυχος και άκακος, δεν ενοχλούσε κανέναν, ούτε ζητιάνευε. Είχε απλώσει τα λιγοστά υπάρχοντά του στο σημείο και εγκαταστάθηκε εκεί. Ζούσε από την καλοσύνη των περαστικών, των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής, που του πρόσφεραν απλόχερα λίγο φαγητό.

Ωστόσο, εδώ και λίγες ώρες, υπάρχουν αντιδράσεις στα social media με χρήστες να αναφέρουν πως το παγκάκι αυτό, το σπίτι του αστέγου, ξηλώθηκε και απομακρύνθηκε.

«Σήμερα λίγο πριν, περνώντας από το σημείο διαπίστωσα ότι επιτέλους...έγινε κάτι. Ξηλώθηκε και απομακρύνθηκε το παγκάκι!!.. Ξεκίνησα τη μέρα μου γεμάτος ενοχές... Ένιωσα στεγνός από ανθρωπιά.. Νιώθω πως ως μονάδα, ως ένας από τους πολλούς αυτής της πόλης, πρέπει να απολογηθώ δημόσια... φταίω, φταίω πολύ, γαμώτο...», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.