Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει πλήρως την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και να προχωρήσει σε πλήρη βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Λέσβου, τονίζει η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια εξέφρασε τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της  προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό, που σημειώθηκε χθες.

«Φυσικά θα ήθελα να πω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει πλήρως την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Αύριο θα είμαι στη Χίο και θα συναντήσω όλους τους δημάρχους, συμπεριλαμβανομένου του δήμαρχου της Λέσβου και του περιφερειάρχη, και θα δούμε επί τόπου τι συμβαίνει και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Θα ήθελα να πω ότι το κέντρο έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να βοηθήσει την κατάσταση, γι΄ αυτό πιστεύω ότι η παρουσία μου αποτελεί ένδειξη ότι η ΕΕ και η Κομισιόν στέκονται δίπλα στον ελληνικό λαό, γιατί έχουμε την οικονομική κρίση, τη μεταναστευτική κρίση και τώρα αυτόν τον τρομερό σεισμό- συνεπώς στηρίζουμε πλήρως του ελληνικό πληθυσμό», δήλωσε η κ. Κρέτσου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ερώτηση αν το θέμα αυτό θα συζητήσει και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα η Ευρωπαία Επίτροπος είπε: «Ναι, φυσικά. Αυτό είναι ένα από τα θέματα [που θα συζητήσουμε]. Θα δείξουμε τη διάθεσή μας να ενεργοποιήσουμε όλα τα απαραίτητα μέσα που διαθέτουμε: Το κέντρο έκτακτης ανάγκης, τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας εάν το χρειαστεί η Ελλάδα και βεβαίως τη χρηματοδότησή μας, διότι πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο των κεφαλαίων μας και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι εξασφαλίζουμε την οικονομική ανάπτυξη των νησιών παρά τη δύσκολη κατάσταση. Συνεπώς, η αλληλεγγύη είναι η λέξη κλειδί μεταξύ εμού και του πρωθυπουργού».