Ένας 50χρονος αλλοδαπός στην Κω,τα... “έτσουξε” και πήγε να κλέψει το δικό του ιστιοφόρο από τη μαρίνα του νησιού, όπου και είχε ακινητοποιηθεί με εντολή του Λιμεναρχείου. Χρειάστηκε να επέμβει το πλήρωμα ενός περιπολικού σκάφους για να βάλει τέλος στον απόπλου του πριν προκαλέσει κάποια σοβαρή ζημιά!

Το Λιμεναρχείο, όπως αναφέρει το protothema.gr, είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνησή του σκάφους επειδή δεν διέθετε τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα, αλλά ο 50χρονος δεν μπορούσε να χωνέχει ότι οι διακοπές που είχε προγραμματίσει θα είχαν άδοξο τέλος! Έτσι, έγινε... τύφλα στο μεθύσι, μπήκε μέσα και αποπειράθηκε να σαλπάρει με άγνωστο προορισμό.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των λιμενικών που τον πλεύρισαν με το περιπολικό τους, το ιστιοφόρο ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή “Κρητικά” της Κω και επέστρεψε στη μαρίνα, όμως ο ιδιοκτήτης του έκανε τον... ζόρικο όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που επιφέρει φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, απείθεια για την οποία προβλέπεται φυλάκιση ως έξι μηνών και επικίνδυνη μέθη που τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο!