Η Λέσβος μετρά της πληγές της: Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί- Ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης

|
THESTIVAL TEAM

Η Λέσβος μετρά τις πληγές της μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,1 ρίχτερ, με επίκεντρο 36,4 χιλιόμετρα, νότια της Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Πλωμαρίου.

Μια 43χρονη μητέρα δυο παιδιών νεκρή, δυο τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, 15 περίπου τραυματίες που αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Ένα χωριό η Βρίσα ισοπεδωμένο, κατολισθήσεις που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο οδικό τμήμα του νότιου νησιού, ζημιές σε σπίτια στο Πλωμάρι και στα Πλωμαριτοχώρια, ζημιές ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης, ζημιές σε εκκλησίες – μνημεία της πόλης και της υπαίθρου, είναι ο απολογισμός του σεισμού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από χθες το βράδυ,με εντολή του πρωθυπουργού, στη Λέσβο βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ειδικοί επιστήμονες. Στη Λέσβο φτάνει σήμερα και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών. Θα ελέγξουν σχολεία, νοσοκομεία και όλα τα δημόσια κτίρια. Σημειώνεται ότι η σεισμόπληκτη περιοχή του νησιού έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι λόγω του σεισμού ανέβαλε τις σημερινές πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στα νησιά Χίο και Λέσβο. Για προληπτικούς λόγους με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Σήμερα στις 9 το πρωί στο πολύκεντρο του Πολιχνίτου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση της όλης κατάστασης και την παραπέρα αντιμετώπιση της.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.