Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο Μενίδι και κράτησαν ως αργά τη νύχτα. Κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια Ρομά και εκείνοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τρένο, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί στον αέρα. Πέντε προσαγωγές κατοίκων.

Άμεσα, όπως αναφέρει το news247.gr, οι διμοιρίες των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν ως φραγμός μπροστά τους, ακολούθησε σύγκρουση με πέτρες από την μία πλευρά και δακρυγόνα από την άλλη και απωθήθηκαν.

Μάλιστα, όσο συνέβαιναν αυτά ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα από την πλευρά του καταυλισμού των Ρομά.

Φωτιές σε δύο σπίτια

Σύμφωνα με το news247.gr, νεαροί κατάφεραν να φτάσουν εντός του καταυλισμού επί της οδού Μπόσδα, να βάλουν αρχικά φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε οικία επί της οδού Μπόσδα 65 προκαλώντας φωτιά στην πέργκολα της αυλής και σε ένα ακόμα σπίτι, στο ισόγειο διώροφου οικίας, στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος.

Από την αστυνομία κλήθηκε η Πυροσβεστική, οχήματα της οποίας όμως καθυστέρησαν να φτάσουν αφού δεν τα άφηναν να περάσουν τα περίπου 200 άτομα που προκαλούσαν τα επεισόδια και έγινε εκ νέου επέμβαση για να περάσουν και να σβήσουν οι πυροσβέστες την φωτιά.

Στη συνέχεια ομάδα Ρομά πέταξε πέτρες εναντίον διερχόμενης επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Οινόη, σπάζοντας τζάμια των βαγονιών, ευτυχώς δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί. Υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς εναντίον του τρένου, όμως η Αστυνομία διαβεβαιώνει ότι ήταν πέτρες.

Παράλληλα, από τη μία πλευρά του δρόμου ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα σπίτια τους περίπου 50 Ρομά και από την άλλη πλευρά του δρόμου 150 νεαροί κάτοικοι του Μενιδίου, με την Αστυνομία να βρίσκεται στη μέση...
Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής έγιναν πέντε προσαγωγές κατοίκων.