Κραυγή αγωνίας για το μέλλον τους βγάζουν οι 430 εργαζόμενοι στην Πήγασος ΑΕ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την καταγγελία δανείων της εταιρείας.

Όπως τονίζουν «για τους 430 εργαζόμενους στην "Πήγασος", ο κίνδυνος του "ξαφνικού θανάτου" σηματοδοτεί την άμεση μετάβαση τους στο καθεστώς της ανεργίας, χωρίς καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρείας έχει ως εξής:

Εδώ και λίγα 24ωρα το εκδοτικό συγκρότημα "Πηγασος" βρίσκεται αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Ο εφιάλτης της πτώχευσης -χωρίς να ευθύνονται οι εργαζόμενοι - και η μόνιμη απουσία απο τα περίπτερα ιστορικών εφημερίδων που συνέβαλαν επι δεκαετίες στην ενημέρωση σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης με δεκάδες αποκάλυψεις , έγκυρες αναλύσεις και ρεπορτάζ, ειναι εδώ εξαιτίας σειράς λανθασμένων χειρισμών! Για τους 430 εργαζόμενους στην "Πηγασος" , ο κίνδυνος του "ξαφνικού θανάτου" σηματοδοτεί την άμεση μετάβαση τους στο καθεστώς της ανεργίας, χωρις καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων, δικαιώματα που για την πλειονοτητα των εργαζομένων στη χώρα θεωρούνται - και σωστά - αυτονόητα.

Οι εργαζόμενοι στην "Πήγασος " ( δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί) έχοντας, υπό αντίξοες συνθήκες, παλεψει για πολλούς μήνες να κρατήσουμε ζωντανές τις εφημερίδες και παρά τα προβλήματα που μοιραία δημιουργούνται εξαιτίας της καταγγελίας των δανείων της εταιρείας, διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της πτώχευσης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα νέο, υγιές ξεκίνημα του εκδοτικού συγκροτήματος που το 1981 ανέτρεψε τα δεδομένα στον χώρο του Τύπου.

Είναι η ώρα της μάχης με στόχο να κρατηθούν στην ζωή , ιστορικές εφημερίδες που θα συνεχίσουν να συμβάλουν στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία, συστατικά απαραίτητα για την Δημοκρατία. Είναι η ώρα που όλοι (τράπεζες , κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο του Τύπου) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους , απέναντι στις 430 οικογένειες αλλά και απέναντι στην ελευθεροτυπία ως αγαθού για την ίδια την κοινωνία. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς σκοπιμότητες. Με τίμιο , "καθαρό" λόγο και κυρίως με πραγματική βούληση για να βρεθεί λύση!