Την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξέφρασαν μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιώντας διαμαρτυρία στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, στην Θεσσαλονίκη.

Η διαμαρτυρία είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών της διημερίδας, με θέμα «Ενιαίος Χώρος Εκπαίδευσης και Έρευνας και Παραγωγική Ανασυγκρότηση», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Φοιτητές και φοιτήτριες πήγαν στον χώρο του ΝΟΗΣΙΣ, όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση, παρουσία μεταξύ άλλων του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Έρευνας Κώστα Φωτάκη, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην προώθηση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.
Ο κ. Φωτάκης συνομίλησε με τους φοιτητές για περίπου 15 λεπτά έξω από το αμφιθέατρο και στη συνέχεια τους κάλεσε στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της εκδήλωσης που επρόκειτο να ξεκινήσει.

Οι φοιτητές, μόλις μπήκαν στην αίθουσα, άνοιξαν και πάλι το πανό πίσω από το πάνελ όπου είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους ο κ. Φωτάκης, η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ, καθηγητής Μιχάλης Σιγάλας, να διακόψει προσωρινά τις εργασίες της εκδήλωσης, οι οποίες ξεκίνησαν τελικά στις 6.30 το απόγευμα, με καθυστέρηση μίας ώρας.