Την αναβολή της σημερινής γενικής συνέλευσης τής διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) πέτυχαν οι εργαζόμενοι, που από τις 7 το πρωί πραγματοποίησαν πολύωρη κατάληψη στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, με στόχο ακριβώς να αποτρέψουν την πραγματοποίησή της.

"Μιλήσαμε με την εκπρόσωπο του ελληνικού Δημοσίου, η οποία μας ενημέρωσε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση αναβάλλεται, παρότι είχε στα χέρια της την απόφαση του υπουργού για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή, για την περίπτωση που κάτι θα αλλάξει.

Η σημερινή γενική συνέλευση, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3.30 μετά το μεσημέρι, είχε ώς θέματα ημερησίας διάταξης τη μεταφορά της έδρας της και την τροποποίηση του καταστατικού. Μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο κ.Αλιόγκας επισήμανε: "ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα για την ΕΛΒΟ, που είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των δύο υποψηφίων τις αμέσως επόμενες ημέρες, θέλουν να κάνουν σήμερα το δεύτερο βήμα, που είναι η έγκριση της μεταφοράς της έδρας. Πρακτικά, αν εγκριθεί η μεταφορά, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει κλείσει τον κύκλο της και η έδρα της θα πάει ποιος ξέρει πού. Πουλήσαμε μήπως ήδη την ΕΛΒΟ χωρίς όρους και χωρίς να το γνωρίζουμε; Θέλουν να πάρουν τα κλειδιά της ΕΛΒΟ από τη Σίνδο Θεσσαλονίκης για να τα πάνε πού;".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ