Οργισμένες αντιδράσεις και εκτός συνόρων, για τις πρόσφατες δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού Κώστα Καζάκου, σύμφωνα με τις οποίες θεωρεί «προδότες» τους νέους που φεύγουν από την Ελλάδα στο εξωτερικό λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μ το protothema.gr, με επιστολή του στην ομογενειακή πύλη www.panhellenicpost.com, ο μοναδικός Έλληνας βουλευτής στη Σουηδία κ.Σωτήρης Δελής, δηλώνει την αγανάκτησή του για τις επίμαχες δηλώσεις Καζάκου, επισημαίνοντας: «Ότι υπάρχουν άτομα σήμερα στη χώρα που γεννήθηκα, που προκαλούν την κοινή γνώμη με τις δηλώσεις τους εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους ως δημόσια ή ημί-δημόσια πρόσωπα για τον έναν ή τον άλλον λόγο μπορώ να το καταλάβω. Αλλά να υπάρχουν άτομα που εκπροσωπούν τις προηγούμενες γενιές Ελλήνων που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας και να καταφέρονται με απαξίωση εναντίον των νέων Ελλήνων που εξαιτίας της τραγικής αυτής κατάστασης της χώρας ικετεύουν άλλες χώρες για ένα κομμάτι τίμιο ψωμί και λίγη αξιοπρέπεια, να αποκαλούνται προδότες ξεπερνάει τα σύνορα της λογικής».

Ο ομογενής βουλευτής του σουηδικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το protothema.gr, κατάγεται από την Πάτρα και έχει πολυετή εμπειρία στα κοινά με αφετηρία την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και μακρόχρονη ενασχόληση με τα οικονομικά, έχοντας τραπεζική διευθυντική καριέρα 30 ετών. «Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν άτομα που σκέφτονται και δρουν έτσι. Ντρέπομαι ειλικρινά για δημόσιες δηλώσεις εναντίον των νέων Ελλήνων. Τα παιδιά που καθημερινά σχεδόν συναντώ στη Σουηδία, με τις ιστορίες μια πικρής ζωής ήδη στα νεανικά τους χρόνια και το σκοτεινό μέλλον, με συγκινούν και με προβληματίζουν» σημειώνει ο κ. Δελής, καταλήγοντας: «Η Ελλάδα έχει μια λαμπρή νέα γενιά που εμείς οι μεγαλύτεροι όχι μόνον δεν την τιμούμε αλλά και τους αποκαλούμε προδότες. Στους νέους αυτούς πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη. Έλεος πια!!!»