Δύο Έλληνες, ένας επικεφαλής κορυφαίας ελληνικής βιομηχανίας και ένας δημοσιογράφος, θα λάβουν μέρος στη φετινή διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που κάθε χρόνο συγκεντρώνει την ελίτ από τους χώρους της πολιτικής, της βιομηχανίας, της οικονομίας και των media.

Μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 131 άτομα διαλεγμένα από την αφρόκρεμα του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι «δεξαμενών σκέψης» (think-tank) και μεγάλων συγκροτημάτων του αστικού Τύπου.

Όπως γράφει το newmoney.gr, σύνοδο που διεξάγεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στο Σαντιγί της Βιρτζίνια, στο πολυτελές ξενοδοχείο Westfields Marriot, αρκετά κοντά στον Λευκό Οίκο, θα παρευρίσκονται δύο Έλληνες: Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας TITAN και ο δημοσιογράφος και διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος είχε συμμετάσχει και στη Σύνοδο του 2016, μαζί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Libra Group, Γιώργο Λογοθέτη.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, τα βασικά θέματα της 65ης συνόδου είναι: «Ο πόλεμος της ενημέρωσης», «Η διακυβέρνηση Τραμπ», «Η κατεύθυνση της Ε.Ε.», «Ρωσία και Κίνα».