Παρέμβαση στο προξενείο της Πολωνίας στην οδό Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε χθες ως ένδειξη αλληλεγγύης σε τρεις αναρχικούς που συνελήφθησαν στη Βαρσοβία.

" Ενώνουμε τον λόγο και την πράξη μας με όσους αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο ενάντια στις αντιτρομοκρατικές στρατηγικές της κυριαρχίας", αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι αναρχικοί που πραγματοποίησαν την παρέμβαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Indymedia:

"Τη νύχτα της 23ης Μαΐου του 2016 συλλαμβάνονται στη Βαρσοβία της Πολωνίας τρεις αναρχικοί σύντροφοι στην προσπάθειά τους να πυρπολήσουν ένα όχημα στο πάρκινγκ του αστυνομικού τμήματος. Οι τρεις σύντροφοι ξυλοκοπούνται κατά τη διάρκεια της σύλληψης και βασανίζονται κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στο τμήμα. Η συνθήκη εξαίρεσής τους δε σταματάει εδώ, καθώς τους πρώτους 4 μήνες προφυλακίζονται σε απομόνωση με βάση τις διατάξεις του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου που εφαρμόζει το κράτος της Πολωνίας στον εσωτερικό εχθρό.

Ένα χρόνο μετά, στις 31 Μαΐου ξεκινάει η πρώτη δίκη των συντρόφων. Την ίδια μέρα καλείται συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο με σύνθημα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Στις 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο προξενείο της Πολωνίας στην οδό Τσιμισκή 78 στη Θεσσαλονίκη στέλνοντας της αλληλεγγύη μας στους 3 αναρχικούς συντρόφους. Ενώνουμε τον λόγο και την πράξη μας με όσους αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο ενάντια στις αντιτρομοκρατικές στρατηγικές της κυριαρχίας".