Ξεκίνησε χθες η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο.

Το Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους, το οποίο θα συνδέει και φέτος τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, ξεκίνησε χθες από Αλόννησο ενώ σήμερα  θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του από τη Θεσσαλονίκη. Η πληρότητα στο σημερινό του ταξίδι αγγίζει το 50%.

Η διάρκεια του δρομολογίου θα είναι 3, 3μιση και 4 ώρες ανάλογα με τον προορισμό, ενώ πρώτη στάση θα είναι η Σκιάθος.

Φέτος, τα δρομολόγια της Hellenic Seaways θα ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη στις 10:00, σε σχέση με 9:00 που ήταν πέρσι, με επιστροφή στην Θεσσαλονίκη στις 18:40.

Μέχρι τις 29 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται πέντε δρομολόγια την εβδομάδα εκτός από Τρίτη και Τετάρτη, ενώ από τις 30 Ιουνίου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 59 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή, ενώ αν εκδοθεί εισιτήριο μετ' επιστροφής, υπάρχει 30% έκπτωση και η τιμή κατεβαίνει στα 100 ευρώ.

Ακόμη, υπάρχει 50% έκπτωση στο εισιτήριο για φοιτητές, πολύτεκνους και παιδιά, ενώ θα ισχύσει και φέτος το πρόγραμμα Deals For You της Cosmote με δωρεάν επιστροφή. Θα υπάρχουν και εκπτωτικά εισιτήρια που ξεκινούν από 22 ευρώ, σε περιορισμένο αριθμό.