Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες.

«Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία είχε όλες τις ευκαιρίες να εστιάσει στην αναβάθμιση της δουλειάς μας και είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν. Δύο χρόνια μας έχουν φλομώσει σε υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις. Πλεον, εάν δεν γίνει κάτι αμέσα είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς-Χαλκιδικής, Μιχάλης Κούπκας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες:

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την χώρα, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας, την πολυνομία κλπ.  Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ.   Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.  Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας προστίθεται και ο εμπαιγμός των νέων και παλαιότερων συναδέλφων για τους οποίους εκκρεμεί αδικαιολόγητα η μισθολογική εξομοίωση, γεγονός που ισοδυναμεί με βόμβα στα θεμέλια του μισθολογικού εποικοδομήματος ακόμη και για τους παλιούς.

Τα αιτήματα των εφοριακών:

- Μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων
- Μισθολόγιο Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών -  ΑΑΔΕ
- Κατάργηση Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
- Σύστημα Αξιολόγησης που σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέεται με αποπομπές εργαζομένων. Ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προβλέπει διαδικασίες για παραβατικές συμπεριφορές, συνεπώς αυτή η διαδικασία είναι προσχηματική και αυθαίρετη
- Να μη συνδεθούν τα περιγράμματα θέσης με τη μισθολογική εξέλιξη  που οδηγεί στην σαλαμοποίηση του κλάδου
- Απόσυρση του Νόμου για την αστική και ποινική ευθύνη των ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης
- Να δοθεί άμεσα λύση στην απαξίωση του ΣΔΟΕ και των Κτηματικών Υπηρεσιών
- Κρίσεις Προϊσταμένων με αξιοκρατικό και διαφανές σύστημα
- Εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα στις μετατάξεις προσωπικού σε ανώτερη κατηγορία με βάση τα τυπικά προσόντα