Οι Καβαλιώτες λένε σήμερα “ΟΧΙ” στα νέα διόδια και αποκλείουν την Εγνατία Οδό

|
THESTIVAL TEAM

Παγκαβαλιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων διοργανώνει σήμερα δήμος Καβάλας, στις 17:00 στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Περιγιαλίου.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Καβάλας κάνει λόγο για «άδικη και παράλογη απόφαση εγκατάστασης νέου σταθμού διοδίων, τον δεύτερο κατά σειρά εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας» και καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για τον σκοπό αυτό έχουν «επιστρατευτεί» το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ τα οποία θα διαθέσουν λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ενδιαφερομένων στον χώρο της συγκέντρωσης με ώρα αναχώρησης τις 16:00 από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας.

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα ο δήμος Καβάλας αναφέρει:

Με κεντρικά συνθήματα:

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ,
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ,
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,

Ο Δήμος Καβάλας καλεί στην αγωνιστική συγκέντρωση όλους τους δημότες, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τους συλλόγους, φορείς, σωματεία και οργανωμένες ομάδες πολιτών, τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνεται κλείνοντας συμβολικά για δεκαπέντε λεπτά την Εγνατία Οδό και υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας για την κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης της Καβάλας και των πολιτών της.

Ο νέος σταθμός διοδίων της Καβάλας θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ο Δήμος Καβάλας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία μέσα σε κλίμα ομοφωνίας και συνεργασίας διατρανώνουν τη φωνή τους ενάντια σε κάθε νέα προσπάθεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται, για περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.