Αυξημένα αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας για τα δέματα, τα αντικείμενα και την αλληλογραφία που φτάνει στη Βουλή και τα περιφερειακά της κτίρια, αποφάσισε να λάβει η αρμόδια υπηρεσία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Τα επιπλέον μέτρα επισημαίνονται στο ενημερωτικό έγγραφο της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Κοινοβουλίου, το πρόσφατο περιστατικό αποστολής παγιδευμένου δέματος με εκρηκτικό μηχανισμό στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με την κατεπείγουσα – εμπιστευτική διαταγή του φρούραρχου της Βουλής κ. Κυριαζόπουλου αυξάνονται οι έλεγχοι για πάσης φύσεως αλληλογραφία, δέματα ή εφημερίδες που εισέρχονται στο κτίριο της Βουλής, για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών μηχανισμών, όπως εκείνος που ανατινάχθηκε στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου.

Εφόσον εντοπιστεί το παραμικρό, προβλέπεται ακριβώς η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι άνδρες της ασφάλειας. Όπως αναφέρεται, ύποπτο δέμα θεωρείται όταν δεν έχει ευδιάκριτες εγγραφές, δεν φέρει σφραγίδες ή έχει μυρωδιά πικραμύγδαλου ή απλώς αμύγδαλου (τύπος εκρηκτικού). Σε αυτήν την περίπτωση οι εντολές είναι να μην ανοιχθεί ή κουνηθεί το δέμα και να μην χρησιμοποιηθούν κινητά τηλέφωνα ή ραδιοτηλέφωνα, καθώς είναι πιθανόν να ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.