Στηρίζει τους κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο ο Σύλλογος Γονέων

|
THESTIVAL TEAM

Την συμπαράστασή τους στον τέως γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και στον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίοι δικάζονται στις 31 Μάη 2017 στο Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δ.Ε. Ωραιoκάστρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ο λόγος για τον οποίο δικάζονται είναι ότι αντιστάθηκαν στο κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού μιας μικρής μερίδας ατόμων-μελών Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων τονίζοντας παράλληλα πως «η πόλη μας δεν φοβάται και αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δ.Ε. Ωραιoκάστρου:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Καρανικολάου Κατερίνα, τέως γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και στον Θεμελή Άγγελο, δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίοι και δικάζονται στις 31 Μάη 2017 στο Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τον οποίο σέρνονται στα δικαστήρια είναι ότι αντιστάθηκαν στο κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού μιας μικρής, ευτυχώς, μερίδας ατόμων-μελών Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων.

Η πόλη μας, που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, δεν φοβάται και αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Δεν μας αντιπροσωπεύουν οι ακραίες φωνές που σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της στοχοποίησης καθετί του διαφορετικού.

Το σχολείο δεν θα πρέπει να γίνεται τόπος που να διχάζει αλλά να ενώνει τα παιδιά.

Απέναντί μας δεν είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους αλλά ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.