Εντυπωσιασμένος από τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία του πανελληνίου συνεδρίου των στελεχών κατασκηνώσεων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Αυτό που βλέπω σήμερα είναι μια αποκάλυψη, ένας θησαυρός, είναι κάτι που σε άλλα μέρη πολλοί θα ήθελαν να έχουν, για να αναπτύξουν αυτό τον χώρο, γιατί είναι πραγματικά θησαυρός» δήλωσε για τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Πρώτα από όλα, αισθάνομαι την ανάγκη να πω συγνώμη γιατί μέχρι τώρα, όταν διάβαζα και άκουγα όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, νόμιζα ότι αυτό το λιμάνι είναι από το Λευκό Πύργο μέχρι κάποιο σημείο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος κι αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για το δυτικό παράκτιο μέτωπο.

«Δεν πρέπει να κοιτάμε προς τα πίσω. Ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει. Έχουν γίνει μελέτες από ό,τι ακούσαμε, υπάρχουν προϋπολογισμοί, υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η δική μου άποψη είναι ότι τέτοιοι χώροι δεν μπορεί να περιμένουν περισσότερο. Όλοι μαζί λοιπόν οι τοπικοί άρχοντες, η πολιτεία αλλά και ο κάθε ένας από εμάς, έχει ευθύνη ώστε όλοι μαζί να συντελέσουμε να γίνει ό,τι καλύτερο σε αυτή την περιοχή που θα δώσει τις δυνατότητες για ανάπτυξη, για απόλαυση και για γνωριμία του χώρου αυτού σε ανθρώπους που πολύ θα ήθελαν να τον γνωρίσουν», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να επισκεφθεί και πάλι την περιοχή την εποχή του θερισμού των ορυζώνων και να έχουν μέχρι τότε προχωρήσει τα σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής, ώστε, όπως είπε, «σιγά- σιγά αυτός ο χώρος να πάρει τη θέση στον πολιτισμό και στην ιστορία μας που του αρμόζει και του ανήκει».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.