Τα "Ανθεστήρια" διοργανώθηκαν χθες στην Έδεσσα, μετά από 46χρόνια και γέμισαν τους δρόμους της πόλης χρώματα και ανοιξιάτικη διάθεση.

Πρόκειται για μια γιορτή, που έχουν τη ρίζα της στην αρχαιότητα και ήταν αφιερωμένη στην αναγέννηση της φύσης, τα λουλούδια και το κρασί, μια ευκαιρία να κάνουν οι αρχαίοι δώρα στα μικρά παιδιά και να γλεντήσουν σε μια ατμόσφαιρα κεφιού και χαράς. Το έθιμο αυτό διατηρήθηκε στο πέρασμα των χρόνων και έφτασε από τη δεκαετία του '50 να αποτελεί θεσμό στην πόλη της Έδεσσας.

Χθες, Κυριακή, το έθιμο αναβίωσε στην πόλη της Έδεσσας με μία παρέλαση στον κεντρικό πεζόδρομο, με άρματα και γκρουπ. Όλοι ήταν ντυμένοι με τα χρώματα της.

Το πρωί από τις 12:00 έως τις 14:00, η Πλατεία Στουγιαννάκη γέμισε με μικρά παιδιά, αλλά και με ενήλικους που συμμετείχαν στο : "Φέρε το μπλουζάκι σου να το ζωγραφίσουμε" από τη Λέσχη Τέχνης Βορείου Ελλάδας και συγχρόνως υπήρχε το Action painting από τον Πάρη Χατζηγιάννη. Λίγο αργότερα παρουσιάστηκαν χορευτικές εκδηλώσεις από τη Σχολή Γυμναστικής Καλλιόπης Δράμαλη, το Academy Fitness Club και τo Body Art.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιάννου)