Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου είχε τοποθετηθεί σύμφωνα με πληροφορίες σε βιβλίο για τη σφαγή του Διστόμου.

Οι τρομοκράτες είχαν «σκάψει» το εσωτερικό του βιβλίου και είχαν τοποθετήσει την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος ενεργοποιήθηκε μόλις ο κ. Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο.

Παράλληλα, από τα δύο γραμματόσημα του φακέλου οι Αρχές πήραν υλικό και αναζητούν το DNA των δραστών.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός θα υποβληθεί σήμερα σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος που φέρει στο δεξί μηρό όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Ο κ. Παπαδήμος παραμένει για προληπτικούς λόγους στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι θεράποντες γιατροί αν θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο.

Παράλλήλα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα μετά την έμμεση παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι υπήρξε κενό ασφαλείας στον έλεγχο του δέματος που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Χθες, Παρασκευή, εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη στον πρώην πρωθυπουργό είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της Βουλής, ενώ εγινε γνωστο πως ο φερόμενος ως αποστολέας δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.