"Ο κ Λουκάς Παπαδήμος πίστεψε ότι ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε κάτι σαν κουτιά με CD ή σχετική συσκευή. Και αυτό τον παρέσυρε να ανοίξει τον φάκελο με σχετική περιέργεια. Παραμένει όμως άγνωστο αν αυτή η εικόνα του συμπαγούς αντικειμένου μπορεί να προερχόταν από σιλικόνη ή άλλο υλικό του εκρηκτικού μηχανισμού".

Σύμφωνα με το "Βήμα" αυτή την επισήμανση προχώρησε αξιωματικός της ΕΛΑΣ σχετικά με το δέμα που τραυμάτισε σοβαρά , προ τριημέρου, τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μεγάλο ζητούμενο είναι πλέον να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιείχε ο φάκελος, ποια είναι τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα από το Κολωνάκι - πιθανολογείται ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο - και γιατί το εκρηκτικό δεν ανιχνεύθηκε από την παλιά συσκευή x-ray στην Βουλή. Ακόμη ζητούμενο είναι αν ο χειριστής του μηχανήματος στην Βουλή είχε σχετική εμπειρία και πιστοποίηση.

Πάντως στελέχη της ΕΛΑΣ σημείωναν ότι σε πολλούς υπευθύνους ασφαλείας ή χειριστές μηχανημάτων συσκευών ακτινοσκοπικού ελέγχου δεν έχουν παραδοθεί εικόνες από τις δυσδιάκριτες εκρηκτικές ύλες και την περίεργη δομή που έχουν τα τρομο-δέματα των "Πυρήνων" που έχουν εντοπισθεί παλιότερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ή στα ΕΛΤΑ.