Το απόγευμα της Κυριακής και ενώ μικρά παιδιά έπαιζαν μέσα στην αυλή του σπιτιού τους με ένα γκριφόν κανίς, το σκυλάκι της οικογένειας, το μαύρο πίτμπουλ που περνούσε απ΄ έξω, μόλις είδε το σκυλάκι, πήδηξε μέσα και με αστραπιαίες κινήσεις το άρπαξε από το λαιμό.

Ακολούθησαν, σύμφωνα με το lamiareport.gr, απίστευτες σκηνές με το πίτ μπουλ να δαγκώνει με αγριότητα το άτυχο σκυλάκι και τα παιδιά να καλούν σε βοήθεια ουρλιάζοντας. Ούτε οι γονείς, που βγήκαν έξω έντρομοι κατάφεραν να πάρουν από τα δόντια του πίτμπουλ το σκυλάκι, το οποίο δυστυχώς αρκετή ώρα αργότερα, μεταφέρθηκε κατακρεουργημένο στον κτηνίατρο, που αναγκάστηκε να του κάνει ευθανασία για να μην υποφέρει άλλο.

"Παλέψαμε αρκετή ώρα αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να το σώσουμε. Το πίτ μπουλ ήταν τόσο αγριεμένο και επιθετικό που δεν καταλάβαινε τίποτα. Ό,τι κι αν κάναμε δεν το άφηνε από τα δόντια του. Ήρθε η αστυνομία που επίσης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα μέχρι που ήρθε ο υπεύθυνος περισυλλογής από τον Δήμο και κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να το εγκλωβίσει μέσα σε ένα κλουβί και να το πάρει. Πρέπει να γίνουν όλα όσα ο νόμος προβλέπει γι αυτό το σκυλί, γιατί απ΄ ότι μάθαμε δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται....", είπε στο LamiaReport η ιδιοκτήτρια του σκύλου της οικογένειας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα δόντια του μαύρου πίτμπουλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για το ίδιο πίτμπουλ, που τον περασμένο Αύγουστο, είχε αναστατώσει την πόλη από τις απανωτές επιθέσεις σε άλλα σκυλιά δεσποζόμενα ή μη. Τότε το είχε "συλλάβει" η 7η ΕΜΑΚ και το είχαν οδηγήσει στο κυνοκομείο.

Από έλεγχο που έγινε το πίτμπουλ ήταν τσιπαρισμένο, χωρίς όμως να αναφέρονται τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες υιοθετήθηκε από έναν άνδρα από την Αλβανία, από τον οποίο ή έφυγε ή το άφησε. Τα στοιχεία του Αλβανού ιδιοκτήτη είναι γνωστά στις αρχές, οι οποίες του επέβαλαν το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και τον αναζητούν. Για την τύχη του μαύρου πίτμπουλ θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή, που συστάθηκε πρόσφατα από το Δήμο Λαμιέων και η οποία έχει την αρμοδιότητα να επιλαμβάνεται ειδικών περιπτώσεων, όπως με το συγκεκριμένο σκυλί.