Άμεσες εκτιμήσεις σε όλες τις πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση και κατά τόπους χαλαζόπτωση ζήτησε με εντολή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ

Μετά τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό Λάρισας, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εσπευσμένα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον κ. Κουρεμπέ, ώστε να κινηθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών, αλλά και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών.

Όπως ενημερώνει το γραφείο του υφυπουργού, σήμερα Πέμπτη, με εντολή του κ. Κόκκαλη εκτιμητές του ΕΛΓΑ βρίσκονται στην περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου και ξεκινούν τις εκτιμήσεις στους αμπελώνες αλλά και τις δενδρώδεις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού Λάρισας όπου παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και χαλαζόπτωση.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως «δυστυχώς ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος των αγροτών και ειδικά σε καλλιέργειες όπως το κριθάρι, φαίνεται πως προκάλεσε ζημιές λίγο πριν από τη συγκομιδή».