Πυροτέχνημα μίας χρήσης φαίνεται πως είναι το «όπλο» που χρησιμοποίησαν οι κουκουλοφόροι την ημέρα της γενικής απεργίας στην Αθήνα προκειμένου να επιτεθούν κατά των αστυνομικών.

Το πυροτέχνημα αυτό φαίνεται πως χρησιμοποιείται σε εορταστικές εκδηλώσεις και εισάγεται νόμιμα από την Κίνα.

Τo parapolitika.gr δημοσιεύει φωτογραφικό στιγμιότυπο του πυροτεχνήματος από κατάστημα στην Ομόνοια, έτοιμο προς πώληση.

Στις οδηγίες χρήσης του αναγράφεται «Μακριά από ανθρώπους, ζώα, ξέρα χόρτα και εύφλεκτα υλικά», ενώ επισημαίνεται πως αν χτυπήσει άνθρωπο, μπορεί μέχρι και να χάσει το μάτι του.

Το εν λόγω το πυροτέχνημα έχει κατασκευαστεί για κάθετη βολή προς τον ουρανό. Οταν πυροδοτηθεί από το φυτίλι πρόκειται να σημειωθούν πέντε έως οκτώ βολές.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο που εισάγει τα εν λόγω βεγγαλικά βρίσκεται στην περιοχή της Κορίνθου και συγκεκριμένα στο Ζευγολατιό ενώ αυτά εισάγονται από την Κίνα και πωλούνται προς έξι ευρώ το τεμάχιο.

Στην πορεία της γενικής απεργίας τρεις ήταν οι δράστες που στη συμβολή της Λ. Αμαλίας και Βασ. Γεωργίου, εξαπέλυσαν τουλάχιστον 24 επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ, ενώ σημειώθηκε ένας τραυματισμός.

Δείτε την φωτογραφία που δημοσιεύσει το parapolitika.gr: