Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στους δήμους, μετά από σχετική απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, ενάντια στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας των ΟΤΑ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στς 11 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι «και τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση τσακίζουν όλους τους εργαζόμενους. Φέρνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις και μείωση προσωπικού στους δήμους και το δημόσιο, ένταση των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση των ΒΑΕ κ.α. Οι δήμαρχοι της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) θα εφαρμόσουν για ακόμη μία φορά στο ακέραιο την αντεργατική πολιτική».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους απείχαν από τα καθήκοντά τους και το σαββατοκύριακο. Για τον λόγο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους το τετραήμερο αυτό, ώστε να μην υπάρξει συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης.