Χωρίς αστικά λεωφορεία και την Παρασκευή η Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Χωρίς αστική συγκοινωνία θα μείνει η Θεσσαλονίκη και αύριο Παρασκευή, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς ούτε σήμερα κατέστη δυνατό να υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ βρίσκεται σε επαφές με την Εθνική Τράπεζα για την εξασφάλιση δανειοδότησης, δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, η τράπεζα ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία και θα προσκομίσει αύριο το πρωί η διοίκηση του Οργανισμού, ώστε να εξεταστεί στη συνέχεια το αίτημά της.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι αύριο δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, όσον αφορά την πληρωμή, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο προείσπραξη της αντισταθμιστικής καταβολής του Ιουνίου, ύψους 4 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή του μισθού Απριλίου στους εργαζόμενους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θετική απάντηση επί του θέματος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.