Σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα για την επικύρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Κατά την αποψινή συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια να ψηφίσει το Σώμα.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σε όλη τη χώρα.

Στις 19.00 τα μέλη του ΠΑΜΕ δίνουν ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Στις 19.00 είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση των μελών της Λαϊκής Ενότητας και της Σπίθας, στον Λευκό Πύργο. 

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Στις 10, συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές συντάξεων

Πέρα από τις συγκεντρώσεις ενάντια στα νέα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή, θα πραγματοποιηθούν και άλλες δύο διαμαρτυρίες σήμερα στη Θεσσαλονίκης.

Στις 10.30 έκτακτοι αρχαιολόγοι του μετρό Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στον σταθμό Συντριβάνι για να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις εργαζομένων, ενώ στις 12.00, στο Προξενείο της Τουρκίας, η Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους σε Τουρκία και Κουρδιστάν θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς πείνας στην Τουρκία.