Τη στήριξή της στους εργαζομένους και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης εκφράζει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, με αφορμή της πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του ΟΑΣΘ.

Με ανακοίνωσή της, εκτοξεύει πυρά κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, κατηγορώντας τον ότι θα μετατρέψει τον ΟΑΣΘ σε «πουργικό φέουδο, ένα πεδίο διορισμού ημετέρων και αδιαφάνειας».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή της:

«Η νέα επίσχεση εργασίας του προσωπικού του Ο.Α.Σ.Θ, αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στο παιχνίδι ντροπής και εμπαιγμού, που εκτυλίσσεται από τον Σεπτέμβρη του 2016, ανάμεσα στη διοίκηση, τους εργαζομένους του Ο.Α.Σ.Θ και τον υπουργό υποδομών. Θεατές σε αυτή την επίδειξη συνδικαλιστικής αδιαλλαξίας και υπουργικού βοναπαρτισμού των υποσχέσεων, στέκεται το επιβατικό κοινό της πόλης μας. Εργαζόμενοι, νέοι, φοιτητές, σπουδαστές, ηλικιωμένοι γίνονται όμηροι μιας νοσηρής διαμάχης.

Ως ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ προτρέπουμε όλους τους εμπλεκόμενους να τερματίσουν άμεσα το καθεστώς ομηρίας των συμπολιτών μας με την άμεση αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Απαιτούμε :

•Την αποπληρωμή των οφειλωμένων στους εργαζομένους τους Ο.Α.Σ.Θ.
•Τον άμεσο εξορθολογισμό της λειτουργίας του Ο.Α.Σ.Θ σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας.
•Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο που ιδρύει τον διάδοχο φορέα του Ο.Α.Σ.Θ.
•Την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αναβάθμιση των Δημοσίων Συγκοινωνιών στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Μπροστά στη προσπάθεια του κ. Σπίρτζη να φανεί ως ‘’λυτρωτής’’ της πόλης με την πολιτική του Γόρδιου Δεσμού, τονίζουμε τον κίνδυνο της μετάβασης από ένα ιδιωτικό σε ένα όχι απλά κρατικό μονοπώλιο αλλά υπουργικό φέουδο, ένα πεδίο διορισμού ημετέρων και αδιαφάνειας.

Τονίζουμε ότι διαχρονικά στηρίζουμε τον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα των συγκοινωνιών ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη στην Ευρώπη του 21ου αιώνα χωρίς αστερίσκους και ύποπτες, κατά φαντασίαν αριστερές, μεθοδεύσεις».