Απορρίφθηκε πριν λίγο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων που άρχισε την περασμένη Δευτέρα.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας, με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής.

Ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών ορίστηκε η 25η Σεπτεμβρίου.

Μετά και από αυτή την απόφαση, οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την επίσχεση εργασίας, η οποία έχει αφήσει την πόλη χωρίς λεωφορεία εδώ και τρεις ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την υπόθεση , η διοίκηση του ΟΑΣΘ, μέσω των νομικών της εκπροσώπων, τόνισε ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων δεν οφείλεται στην ίδια αλλά στο ελληνικό δημόσιο το οποίο όπως επισημάνθηκε , χρωστάει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΘ Ανδρέας Ζερβούλιας, κατέθεσε, ότι κατά την προηγούμενη χρήση o ΟΑΣΘ είχε έσοδα 52 εκατ. ευρώ και δαπάνες ύψους 143 εκατ. ευρώ, ενώ η οφειλή προς τους μετόχους από μερίσματα αντιστοιχεί στο ποσό των 8 εκατ. ευρώ το τελευταίο 6μηνο, τονίζοντας πως αν το δημόσιο εκπλήρωνε τη συμφωνία δεν θα υπήρχε κανόνα πρόβλημα

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι οι οικονομικές απώλειες του ΟΑΣΘ από την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ ημερησίως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των εργαζομένων πρόκειται να συνεδριάσει στις 18.00, στα γραφεία του Οργανισμού για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για τη λήψη δανείου για την αποπληρωμή των οφειλομένων ύψους 6,3 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους, ωστόσο, όλες τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα βγουν λεωφορεία στους δρόμους, πριν τα χρήματα μπουν στους λογαριασμούς τους.

Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΘ: Δεν σταματάμε την επίσχεση - Μας στέλνουν σαν πρόβατα στη σφαγή  (VIDEO)