Χωρίς λεωφορεία για τρίτη ημέρα η Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Κανένα αστικό λεωφορείο δεν θα πραγματοποιήσει και σήμερα δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ενώ συμμετέχουν και στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ κατά των νέων μέτρων που ψηφίζονται αύριο στη Βουλή.

Στις 10:30 το πρωί οι εργαζόμενοι  δίνουν ραντεβού στο ΕΚΘ για να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου. Αργότερα, μέσα στην ημέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων θα συνεδριάσει με θέμα τη συνέχιση ή μη της επίσχεσης εργασίας, μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν χτες κατά τη συνάντησή τους με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, σήμερα θα έχει στα χέρια του την απόφαση της διαιτησίας, την οποία και θα καταθέσει για να δρομολογηθεί η πληρωμή των οφειλομένων στους εργαζόμενους. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης ξεκαθάρισε ότι τα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους μόνο όταν τα δεδουλευμένα μπουν στους λογαριασμούς του προσωπικού.

Τέλος, σήμερα εκδικάζονται και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεση η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.