Μαζική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν οι κοινωνικοί φορείς κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, στη Βουλή.

Αρχικά υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες είναι αφενός απουσίαζαν από τη συζήτηση οι αρμόδιοι υπουργοί, αφετέρου γιατί η ομιλία κάθε εκπροσώπου είναι σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, ώστε να μιλήσουν και οι 47 που έχουν κληθεί σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που κλήθηκαν εξαπολύουν σφοδρή κριτική καλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τις δεσμεύσεις τους.
"Ντρέπεστε γιατί είπατε ψέματα" , "δεν καταλαβαίνεται τι ψηφίζετε", "έχετε καμία σχέση με την αριστερά και τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί;", "αυτό είναι εμπαιγμός" ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής επισήμανε προς τους υπουργούς πως δεν πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς για το νομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε "ατύχημα"

Από την πλευρά του πρόεδρός τους Γιώργος Στασινός είπε "στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» ο Κωνσταντάρας λέει κατά λάθος στους πολίτες «θα σας εξαφανίσουμε». Ακριβώς αυτό αισθάνονται οι πολίτες ότι στοχεύει η κυβέρνηση".
Σκληρή κριτική στα νέα μέτρα άσκησαν και οι εκπρόσωποι των ενστόλων.

Για νομοσχέδιο έκτρωμα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Γιάννης Κατσιαμάκας.

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος: "Ντρέπεστε. Κοροϊδέψατε, εξαπατήσατε. Νομοθετείτε ένα έκτρωμα και εξευτελίζετε ένα θεσμό και όσους τον υπηρετούν. Ακούτε κανένα; Εχετε εσείς καμία σχέση με την Αριστερά και την διαλεκτική;".

"Τα μέτρα σας δεν φέρνουν εκσυγχρονισμό" είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου που ανέφερε ότι η κατάργηση των Κυριακών είναι εκσυγχρονισμός για να προσθέσει "Μας γυρνά στο 1910 όταν καθιερώθηκε η αργία της Κυριακής" ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.