Χωρίς αστικά λεωφορεία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παραμένει η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών.

Παρά την προειδοποίηση του υπουργού Μεταφορών προς τους εργαζόμενους να μη προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αλλά και την έκκληση της διοίκησης του Οργανισμού η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί με λεωφορεία στους δρόμους, οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ δεν έκαναν πίσω.

Σήμερα, η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο υπουργείο κρίνεται κρίσιμη, καθώς όλες οι πλευρές καλούνται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και ο υπουργός από την πλευρά του, να δηλώσει τί σκοπεύει να κάνει με τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη και με τί χρονοδιάγραμμα.

Σε χθεσινή συνέντευή του στην ΕΡΤ3, ο Χρήστος Σπίρτζης επανέλαβε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η ίδρυση δημόσιου φορέα αστικών συγκοινωνιών και η έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης εν λειτουργία στον ΟΑΣΘ. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει στο σχέδιο νόμου που έχει ήδη κατατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων ή της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση έχοντας στα χέρια του το σχέδιο της διοίκησης του ΟΑΣΘ για εξυγίανση του Οργανισμού και εξορθολογισμό των δαπανών. Η μείωση, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη μπορεί να φτάσει έως και το 30% του κόστος, με τον περιορισμό του κόστους της μισθοδοσίας να είναι στην κορυφή της λίστας.