Κατατέθηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ώστε να χαρακτηριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης οι νομικοί σύμβουλοι κατέθεσαν στα δικαστήρια τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ όπως σημειώνει «όντως σήμερα λήγει και η προθεσμία πληρωμής του μηνός Απριλίου, που είναι τρία εκατομμύρια και άλλα τρία εκατομμύρια είναι ο Μάρτιος, δηλαδή έξι εκατομμύρια». Δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να πληρωθούν ως το τέλος της εβδομάδας, εάν καθαρογραφεί η απόφαση της διαιτησίας.

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί και παρέμβαση εισαγγελέα για την επίσχεση των εργαζομένων.

Ο κ. Στεφανίδης υπογραμμίζει πως η δοίκηση του Οργανισμού συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στους εργαζόμενους- μέτοχους ώστε να βγάλουν και πάλι τα λεωφορεία στους δρόμους. «Υπήρχε ένα κλίμα που επαγγελματικά δεν επέτρεπε τους εργαζόμενου- μετόχους να εργαστούν. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, από το διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί άλλος τρόπος συνεργασίας με τους μετόχους, ώστε να τους πείσουμε να εργαστούν», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Αύριο, ο κ. Στεφανίδης αναμένεται να παρουσιάσει στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη «ένα προσχέδιο νόμου, το οποίο είναι ένα σύγχρονο νομοσχέδιο, θα εκσυγχρονίσει περαιτέρω τον οργανισμό, θα εξορθολογιστούν όλες οι δαπάνες (δρομολόγια, υπηρεσιακά δρομολόγια, υπερεωρίες, μισθοδοσία προσωπικού), ακόμη και οι ασθένειες του προσωπικού [...] και όλα όσα έχουν να κάνουν με τις δαπάνες».

Με βάση το σχέδιο αυτό υπολογίζεται μια εξοικονόμηση χρημάτων της τάξης του 29-30%.