Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει η Δήμητρα Λιάνη, της οποίας οι μεζονέτες στην Εκάλη βγαίνουν "στο σφυρί".

Για πολλοστή φορά βγαίνει σε πλειστηριασμό από το Πρωτοδικείο της Αθήνας ένα από τα τρία πολυτελή σπίτια της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ στις 24 Μαΐου θα γίνει και δεύτερος πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, o λόγος που μια από τις μεζονέτες βγαίνει συχνά στο σφυρί είναι τα χρέη της, ύψους περίπου 440.000 ευρώ. Από αυτά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της espresso, 360.000 ευρώ οφείλονται σε τράπεζα, 51.050,40 ευρώ στην Εφορία της Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων Ελλάδος (ΧΕΝ).

Στη σημερινή μάχη της στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η κυρία Λιάνη καλείται να αντιμετωπίσει τη ΧΕΝ, η οποία διεκδικεί οφειλόμενα ενοίκια από την περίοδο κατασκευής των μεζονετών, όταν η χήρα του πρώην πρωθυπουργού έμενε σε διαμέρισμα που ανήκει στη συγκεκριμένη ένωση.

Τον πλειστηριασμό της 24ης Μαΐο, γράφει το iefimerida.gr, κίνησε ο Αθανάσιος Βακάλης για δεύτερη φορά, όπως είχε κάνει και στις 8 Μαρτίου. Σύμφωνα με το έγγραφο του πλειστηριασμού που αποκαλύπτει η «Espresso», η Δήμητρα Λιάνη οφείλει στον κ. Βακάλη 88.288,20 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα ανέρχεται σε 1.030.000 ευρώ.