Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης, αναφερόμενος στα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που προκλήθηκε στις 21:40 περίπου το βράδυ του Σαββάτου, που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων.

«Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό δείχνει ότι το Σάββατο μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, οι οποίοι αν επενεργούσαν μόνοι τους θα ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα.

«Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (...) θα αναλύσουμε την κατάσταση» τόνισε ο κ. Πετράκης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο ΟΣΕ εξετάζει το ενδεχόμενο τοποθέτησης καμερών σε σταθερά σημεία κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές ώστε να εποπτεύεται η συμπεριφορά του συστήματος. Ωστόσο, επεσήμανε το μεγάλο τους κόστος, καθώς απαιτείται μελέτη για την τοποθέτησή τους αλλά και εκπαίδευση του προσωπικού.

Όπως τονίζει, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή Αθήνας- Θεσσαλονίκης, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο ήταν καλά συντηρημένη με περίφραξη και έτσι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι είτε υπήρχε κάποιο εμπόδιο (π.χ. μια πέτρα στις γραμμές) είτε αστοχία υλικού.

Για το δυστύχημα έχει συσταθεί επιτροπή το πόρισμα της οποίας αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή.