Προς Ευρωπαίους αξιωματούχους τα οκτώ “ύποπτα” δέματα

|
THESTIVAL TEAM

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ότι εκτός από τα δύο παγιδευμένα δέματα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, υπήρχαν και αλλά τα οποία είχαν σταλεί προς Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας εκ των παραληπτών των οκτώ «ύποπτων» πακέτων τα οποία εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ενώ ως αποστολείς δεν αναγράφονταν πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυρίως πανεπιστημιακοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η συνδεσμολογία των μηχανισμών.

Τα δέματα κατασχέθηκαν, ενώ η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για την προέλευση τους.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, παγιδευμένος φάκελος με προέλευση την Ελλάδα εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, τραυματίζοντας ελαφρά μία διοικητική υπάλληλο.

Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς, ενώ στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Μία ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Τετάρτη, πακέτο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Την ευθύνη για την αποστολή του συγκεκριμένου πακέτου, ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.