Για μία ακόμη φορά ζητείται η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση Σώρρα, μετά την αναφορά που κατέθεσε το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος Α. Στεφανόπουλος (μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ) καταγγέλλοντας μία σειρά αξιοποίνων πράξεων, όπως της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κ.α

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για ένα φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, αλλά και για τις ευθύνες της πολιτείας που το άφησαν να γιγαντωθεί.

Στο στόχαστρό του βάζει και τον συνεργάτη του Α. Σώρρα, Εμ.Λαμπράκη, ζητώντας την ποινική του δίωξη για τα ίδια αδικήματα.

Στην αναφορά του ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι:

Η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δισ. είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλώνειας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρισ. και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό.»

Χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση "Ελλήνων Συνέλευσις" με τα μέλη της να « στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον "όρκο του πολεμιστή" και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας η ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ... Επιπλέον η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κλπ.... Τα μέλη υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα...Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενώ τα θύματα-μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους.»

Ότι το ομόλογο των 600 δισ. είναι πλαστό και πως υπάρχει η ρητή διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών .