Α. Αντωνούδης: Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ΕΛΒΟ για το νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις συνεργασίες που θα προκύψουν μετά την ίδρυση του νέου φορέα για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ο  πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε. , Απόστολος Αντωνούδης, στην εκπομπή “Ακου να δεις” της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνούδης αποκάλυψε πως στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση της ΕΛΒΟ για την κατασκευή μικρών ευέλικτων λεωφορείων τα οποία θα παραδοθούν στο νέο φορέα.

«Έχουμε και το πρότυπου του ΟΑΣΑ μπροστά  μας αλλά έχουμε και το πρότυπο ενός ιδιώτη όπως είναι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης που επί εξήντα χρόνια κανένας δεν θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει δημόσιο. Άρα έχουμε και το κακό παράδειγμα του ιδιώτη. Υπάρχουν κακά παραδείγματα δημοσίων και κακά παραδείγματα ιδιωτών.

Είναι πολύ σημαντικό ότι άνοιξε αυτή η κουβέντα και άνοιξε από τον υπουργό αυτή η κουβέντα προφανώς βασισμένο πάνω στην ανάγκη ότι πρέπει να αποκτήσουμε αστικές συγκοινωνίες οι οποίες να εξυπηρετούν τον πολίτη. Νομίζω ότι είναι πολύ θετικό ότι πριν καν κατατεθεί ένα νομοσχέδιο έρχεται σε επαφή με τους φορείς τη πόλης και συζητάει μαζί τ ους.

Αν καθυστέρησε ένα χρόνο να γίνει αυτή η συνάντηση μπορείτε να μας χρεώσετε τον ένα χρόνο.  Πάντως το γεγονός ότι για πρώτη φορά κάποια κυβέρνηση βάζει το ζήτημα σε μία βάση έτσι ώστε βρούμε μία λύση νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετικό.

Να μην περιμένουμε να δούμε τον νέο φορέα να λειτουργεί εντός του 2017», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδός.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.