Προβλήματα με το νερό και τη θέρμανση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Δεκάδες είναι τα νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη, που διαθέτουν αέριο και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παροχή του ζεστού νερού, αφού οι σωληνώσεις έχουν παγώσει, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Μπακούρα, το πρόβλημα δεν έχει προκύψει εξαιτίας της παροχής αερίου, αλλά αυτής του νερού.

«Το θέμα που έχει προκύψει είναι ότι δεν υπάρχει παροχή νερού προς τον λέβητα, γιατί έχουν παγώσει οι σωληνώσεις της παροχής του νερού. Όλοι όσοι χρησιμοποιούν αέριο να καλέσουν τους υδραυλικούς τους, γιατί δεν είναι θέμα αερίου», αναφέρει στο Thestival ο κ. Μπακούρας.

Παρότι καταναλωτές έχουν αναφέρει στο Thestival ότι αντινετωπίζουν προβλήματα και με τη θέρμανση φυσικού αερίου ο κ. Μπακούρας διαβεβαιώνει πως η παροχή αερίου δεν έχει διακοπεί, καθώς και η θέρμανση στα σπίτια, αλλά δεν υπάρχει παροχή ζεστού νερού. Αυτό συμβαίνει, όπως εξηγεί ο κ. Μπακούρας, γιατί οι σωληνώσεις για την παροχή του νερού, που έχουν τοποθετηθεί από τους υδραυλικούς, είναι εξωτερικές.

Συνεχίζοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης σημειώνει πως «αν σήμερα καταφέρουν να έχουν παροχή νερού το μόνο που τους συμβουλεύουμε είναι, τις κρύες μέρες, να αφήσουν μια βρύση να τρέχει μέσα στο σπίτι τη νύχτα, όταν οι θερμοκρασία πέφτει».

Πρακτικά, οι ένοικοι μπορούν με ένα πιστολάκι να ζεστάνουν τις σωληνώσεις ώστε να ξεπαγώσουν, αναφέρει ο κ. Μπακούρας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.